Alahai! Terima kasih awak, sebab sudi terjah masuk teratak usang saya ni. Lain kali singgah lagi tau. Kalau rasa nak 'follow' tuu, silakan. Tak marah pun. Nanti saya 'follow back kay'. =)

Sunday, 26 February 2012

Apa Patut Saya Buat?


http://4.bp.blogspot.com/_EAsQikCE7w8/SdrX6cImgXI/AAAAAAAAAKg/pVryH1JZK6w/s400/Can%27t+stop+thinking+cartoon+.jpg

Pada suatu hari (lupa tarikh) tetiba ada pesanan :
“Hye awak! Saya nak buat pengakuan ni. Harap awak tak marah ye. Emm. Saya sebenarnya dah lama suka kat awak. Tapi malu nak cakap.. Tapi sekarang tak. Saya just nak terus terang kat awak. Betul ni. Saya suka kat awak. I love you!”

“Ha? Betul ke nih? Oh my god! Macam tak percaya. Tapi kalau dah jodoh tak kemana. Kan? (nak tukar topik sebenarnya)”

Ok lah kalau awak dah cakap macam tuu. Betul. Sebenarnya lama dah ada hati kat awak. Tapi saya malu nak cakap.”

“Ek eleh, apa yang nak dimalukan. So?”

I LOVE YOU!”

“Awak… Sebenarnya kan, kawan ____ dah lama suka kat awak. Saya tak sangka lah kalau saya mesej awak pun awak tetibe tersangkut nih. Naik pening saya. Lama dah ___ suka kat awak. Saya ni kira orang tengah je. Apa patut saya buat? :(

“Saya tahu. Tapi saya suka kat awak nak buat macam mana? Terpulang kepada awak. Tapi seriously saya suka awak! 

10 minit kemudian

Good night! I love you! :):)

Ha! Tu lah serba sedikit kisah yang nak share pada entry kali ni.
Apa patut aku buat ye?
Budak tu sebenarnya kawan kepada sepupu.
Dia nak minta tolong supaya budak tu ada hati kat kawan kepada kawan sepupu yang lain.
Tapi dalam diam, rupanya sepupu saya yang tercinta sangat ni ada hati jugak kat budak ni.
Ternyata akhirnya, sangkut kat aku!
Tidakkkk! Tak boleh jadi.
Dan akhirnya, aku dok cerita lah kat sepupu aku ni.
Dia bukan main syok + terkejut.
Ternyata agak kelakar pulak bila dah dok berkongsi ceriter ni.
Tapi kan, until hari ini aku tak contact budak tu.
Alaaaa~ Biar je lah.
Pengajarannya?
Jangan nak menyibuk jadi orang tengah lagi. =)

Friday, 10 February 2012

Kekasih Imaginasi Ku




Hai!
Terima kasih buat korang yang follow. (pelukkk!)
Lama jugak tak update kan kan.
Hmmm.
Nih tetibe lak teringat kat dia nih.
Mai aku kongsikan bersama.

Kehadapan awak,

Hai awak~ Sihat ke? Awak apa khabar ha? Hmm. Dah lama saya cari awak. Tapi tak jugak jumpa jumpa. Hampa saya tau, wak… Tapi takpe lah kan. Kalau jodoh kiter jumpe yer.

Ehem! Rasa janggal nih. Awak, sebenarnya lama dah saya nih suke kat awak. Aaarghh~ Dari kiter sekolah menengah dulu. Saya malu aarr nak tegur awak. Maklumlah, sape lah saya nih jika dibandingkan dengan awak.

Salu juga ushar usher awak dari jauh. Ya ke tidak awak prasan. Kengkawan salu jugak citer sal awak. Tapi saya buat dek jerr.  Dalam hati ada taman. Lepas je PMR awak terus  pindah MRSM. Lah! Hampenye~ Ye lah. Kalau awak tak pindah, kelas kiter sebelah sebelah jer

Kalau awak nak tahu, first time saya kenal awak, adalah sorang budak senior ni tanya pasal awak kat saya. Saya manalah kenal. Awak budak baru kot kalau tak silap. Oh ya, awak baru je pindah masuk. Pastu, saya  cakap lah kat akak senior tuu yang saya tak kenal pun sape awak nih. Entah wujud ke tidak. Hari berganti hari, turn saya menyapu segala sampah sarap kat area tangga kelas saya tuu. Adalah sorang budak nih slumber jerr pijak sampah yang saya sapu tuu ha. Dalam hati nih panas. Tapi act cool jer.

Lepas dari kejadian tuu, ramai aa orang dok citer sal awak nih. Saya pon tercari cari. Laaaaa! Rupa nye, awak budak yang pijak sampah yang saya sapu kat tangga tuhh! Alamak aiii~ Kecikk nye dunia. Ye saya tahu, awak nih ada rupa. Boleh lah tahan. =) Memang tak expect langsung, kiter sama rumah sukan! First time jatuh hati kat awak, masa tuu awak buat latihan lompat jauh. Saya pulak dok meneman kawan. Perghh! Memang cair. Tapi saya sedar sape saya nih.. Dan akhirnya, saya memutuskan untuk mendiamkan saja lah feel saya kat awak. Tapi masa tuu, awak ada kapel. Memang cun lah korang……

Entahlah kan, kalau satu mase nanti kalau kiter terserempak ke apa kan, saya memang takkan tegur awak. Saya janggal. Rasanya awak tak kenal pun sape saya kan. Hurmm. Takpe arr wak.

Saya mendoakan awak berjaya. Mane lah tahu esok lusa jadi doktor ke, jurutera ke. Bangga jugak saya ni hah. Semoga awak bahagia bersama yang tersayang. Walaupun saya tak pernah cakap saya suka kat awak, dan memang tak nak aawak tahu pun saya suka kat awak, saya yakin, kalau awak dan saya ada jodoh, tak kemana pun kan. Terima kasih KEKASIH IMAGINASI ku… Jaga diri! =)

Sekian.
Ha!
Korang pernah tak alami perkara yang sama macam ni?
Haa, tuu lah pengalaman aku.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...